En lille nem øvelse giver et meget godt indblik i, hvordan forandring føles. Det tager ikke mange sekunder. Er du højrehåndet, så tag en kuglepen i din venstre hånd. Er du venstrehåndet, så tag en kuglepen i din højre hånd. Så skriver du dit navn på et stykke papir.

Hvordan føltes det?

For flertallet er det slet ikke så nemt som det lyder. De fleste bliver lidt overraskede over, hvor mærkeligt det pludselig føles at skrive – og at det også er en kende ubehageligt, hvis andre skal se resultatet. Selvom nogle synes det er sjovt, så føler de færreste sig nu alligevel helt tryg ved, at de vil være i stand til at levere et lige så godt resultat som de er vant til.

Når du gennemfører forandringer i din organisation, så prøv lige at tænke på denne lille øvelse. Den er en meget god påmindelse om, at selvom vi synes det kan være både sjovt og spændende at prøve noget nyt, så betyder forandringer ofte, at opgaven tager længere tid, at vi ikke ligefrem føler os særligt kompetente, og at vi let bliver frustreret, når resultatet ligner noget en 5-årig har lavet :-).